Zeelsterhof

Zeelsterhof is een basisschool met ruim 300 leerlingen en 15 groepen in het hart van Zeelst. Zeelst is een oud kerkdorp en hoort bij de gemeente Veldhoven. Wij vinden het fijn dat we als een echte dorpsschool ervaren worden.

Op Zeelsterhof geven we onderwijs dat we zelf ‘21e eeuws traditioneel’ noemen. De leerkrachten geven groepsinstructies, de kinderen zitten in een vaste jaargroep en alle leerlingen behalen in principe dezelfde doelen van het onderwijs. Wij vinden het heel belangrijk dat we naast dit traditionele karakter ook passend en hedendaags onderwijs bieden. Dat betekent dat we voor elke leerling goed nadenken: wat heeft hij of zij nodig? Binnen de groep bieden we dan extra uitdaging, extra uitleg, extra tijd of iets anders. Bij dit alles streven we naar een constante ontwikkeling van onze kwaliteit.

Naast de aandacht voor het cognitieve stukje, hebben we veel aandacht voor de creatievere en sociale aspecten van de ontwikkeling van de leerling. Zo zijn er circuits en ‘unit’ momenten waarin de kinderen gezamenlijk en groepsdoorbroken werken aan creatieve opdrachten, sportieve opdrachten en sociale opdrachten. We zorgen op die manier dat onze leerlingen kennis verwerven, leren leren en oefenen met sociale en culturele vaardigheden.

We werken samen met de peuter-, dagopvang- en BSO-groepen van Korein. We stemmen regelmatig met elkaar af, er is een warme overdracht van de dagopvang naar de groepen 1 en 2 en de pedagogisch medewerkers kennen veel kinderen van de school bij naam.

Wij heten u van harte welkom op onze website. Als u de school wat beter wilt leren kennen dan vragen wij u hiervoor een afspraak te maken. U kunt ons bereiken via het tabblad contact. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.