Zeelsterhof

Nieuws uit de groepen

Via deze pagina proberen we u een beetje op de hoogte te houden van wat er allemaal in de groepen speelt. Dat kan van alles zijn. Van de leerlingen van groep 3 die een bezoekje hebben gebracht aan het kasteel van Sinterklaas tot aan groep 8-ers die vertellen over hun eindejaarsafsluiting. Eigenlijk alles dus. Leuk om zo af en toe eens een kijkje te nemen.

DSC0186 heksen

Groepen 1 & 2

GROEP 1/2


GROEP 1/2A

groep 1-2a
Dit schooljaar zijn we gestart met 22 kinderen uit 4 verschillende kleutergroepen. 
Dat is even wennen. Wennen aan elkaar en ook aan onze nieuwe juffen Elles, Ingrid en Anja.
Gelukkig kenden we Pompom, onze klassenknuffel, allemaal al. Pompom kan ook heel goed troosten.
Je kunt ons vinden in het eerste lokaal vanaf de ingang bij de kleuterspeelplaats. Binnenkort gaan we ons lokaal nóg gezelliger maken met leuke werkjes. Kom gerust eens binnen kijken na school!

 


GROEP 1/2B

We zijn alweer  wat weken aan het spelen en werken in groep 1-2b. We hebben elkaar inmiddels al goed leren kennen en we spelen graag met elkaar in de huishoek, bouwhoek, maar ook de zandbak op de speelplaats is favoriet.

We leren om elkaar te helpen als dat nodig is, maar ook hoe je het het beste kunt zeggen als je iets niet prettig vindt.
We hebben ook al een paar bijzondere dingen gedaan zoals het uitstapje naar de bibliotheek  en een gezellige spelletjesochtend.
Op het moment zijn we bezig met het thema over de herfst en heksen. We hebben enge spinnen geknutseld en prachtige, magische toverstokken waar we op het heksenfeest mee kunnen toveren.
Alle kinderen zijn druk bezig met het verzamelen van herfstspulletjes en zo leren we hoe al die herfstvruchten eruit zien en welke dieren er in de herfst ook druk bezig zijn. Binnenkort gaan we ook een herfstwandeling maken en hopen we ook paddenstoelen te kunnen zien.
Kom maar eens kijken in onze gezellige groep!

 


GROEP 1/2C

Hallo! Wij zijn groep 1-2C: een gezellige groep van jongens en meisjes, die houden van gezelligheid, maar ook van hard werken! De afgelopen weken hebben we elkaar wat beter leren kennen. In de kring doen we vaak spelletjes, zingen we liedjes en leren we nieuwe dingen. We gaan er een fijn schooljaar van maken samen!

groetjes van Fenne, Freya, Pepijn, Benthe, Tijn, Nathan, Djenne, Emre, Moon, Jenna, Milo, Loes, Bodil, Thomas, Lotte, Lucas, Sanne, Lies, Boris, Wesley, Zoë, Mehdi, Rik, Yulan, juf Lilian en juf Yvette

 


 

 

 

 

 

GROEP 3 & 4

 GROEP 3A

 Groep 3A.

Onze groep bestaat uit een klein groepje van 20 kinderen. 8 meisjes en 12 jongens. Onze juf heet Liset. Zij is er iedere dag behalve op de vrijdag dan komt juf Natalie. Af en toe heeft juf Liset ook op donderdag vrij. Dan komt juf Ingrid.

We gaan dit jaar leren lezen! Bijna iedere dag leren de juffen ons een nieuw woordje aan. Met al die letters uit die woorden kunnen we dan heel snel weer nieuwe woorden lezen en ook schrijven. Dit doen we dan vaak met ons klik-klakboekje. De thema’s waar wij mee werken zijn bijvoorbeeld: het lichaam, piraten, verzamelingen. We mogen voor dit thema dan spulletjes mee naar school nemen.

Ook leren we rekenen.  Binnenkort leren we de erbij en daarna de eraf sommetjes. Ook doet de juf allerlei rekenspelletjes met ons waardoor we de (hoge) getallen goed kunnen onthouden. Ze gebruikt hierbij ook wel eens het digibord.

Naast het harde werken mogen we natuurlijk ook: tekenen, knutselen, gymmen. 

Dit schooljaar maken we ook een aantal uitstapjes en zijn er allerlei activiteiten in de klas: een herfstwandeling in het bos, naar het streekmuseum in Eersel, het schoolreisje en nog veel meer.

Dit jaar in groep 3 wordt een jaar waar we veel gaan leren maar ook heel veel plezier met elkaar gaan hebben!

Heel veel groetjes van alle kinderen uit 3A.

 


GROEP 3B

Welkom in groep 3b! 

We hebben een gezellige groep van 19 kinderen. We kunnen erg hard werken maar vinden het ook leuk om samen met de hele klas spelletjes te spelen of gezellig samen te dansen! 

In groep 3 hebben we al veel dingen geleerd. Zo leren we bijvoorbeeld iedere week weer nieuwe woordjes en letters. Ook hebben we een mapje (klikklakboekje) waar deze letters in komen en zo kunnen we steeds meer nieuwe woorden maken. Deze woorden schrijven we op in ons smiley schriftje. Knap hè! Ook kunnen we een liedje zingen over alle woorden die we hebben geleerd. 

Met de rekenles hebben we geleerd om de cijfers goed te schrijven en we kunnen zelfs al sommen maken tot 10. Deze sommen maken we uit ons hoofd of met blokjes. Iedereen heeft een eigen bakje met blokjes. Hier kun je ook mooie dingen mee bouwen. 

Verder gaan we graag gymmen in de grote gymzaal. Hier hebben we al allerlei leuke spelletjes gespeeld en binnenkort krijgen we ook judoles. 

Kortom, er is bij ons altijd genoeg te beleven. Kom daarom gerust een keer een  kijkje nemen in de klas!

Groetjes van Ties, Kevin, Juul, Jiske, Lina, Yente, Saar, Fay, Isabelle, Sten, Mats, Zoë, Bram, Noor, Tom, Siem, Luc, Mike, Mickey, meester Koen en juf Els. 

 

 


GROEP 4A

Hallo, wij zijn groep 4a, een gezellige groep van 28 kinderen: Saar, Janne, Lucas, Tim, Sam, Simon, Lynn, Jip, Indy, Luca, Quinten, Axel, Stijn, Mathis, Isa, Charlotte, Roos, Berk, Finn, Casper, Maud, Feija, Wout, Jay, Zenna, Liz, Fabienne en Desley. 

We hebben twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Natalie bij ons in de klas. Op  woensdag, donderdag  en vrijdag is juf Franka er. Wat wel héél bijzonder is, is dat onze juffen op dezelfde geboren. Ze zijn dus précies even oud!  

Inmiddels hebben we alweer een heleboel geleerd in groep 4. Met rekenen gaat de getallenlijn al tot 40! We zijn ook al aan het kennis maken met de tafels maar we moeten ze nog niet aan het oefenen ‘automatiseren’, dat is een moeilijk woord voor ‘uit het hoofd leren of vanbuiten kennen’. 

 Met spelling zijn we moeilijke woorden aan het oefenen: hakwoorden, zingwoorden en luchtwoorden.  

We hebben ook al een heleboel hoofdletters leren schrijven. Dat is soms best nog lastig, vooral ook met de juiste ‘verbinding’ erbij. Als we vijf stickers hebben mogen we met een echte gelpen schrijven!

 Voor WO hebben we gewerkt rond het thema ‘Oerlang geleden’ en zijn we naar het Oertijdmuseum in Boxtel geweest. We hebben geleerd over de verschillende dino’s: vleeseter, planteneter en alleseter. Ook hebben we dino’s gemaakt uit klei en een grottekening geschilderd. Wat was dat een keileuk thema!

Natuurlijk doen we nog veel meer in de klas, maar dat moet je zelf maar af en toe komen kijken in de klas! Je bent na school altijd welkom! 

 

 


 

GROEP 4/5B
 

Hallo allemaal! 

Wij zijn groep 4/5b van juf Rian. In onze klas zitten 27 kinderen, 9 kinderen in groep 5 en 18 kinderen in groep 4. Je vindt ons in de klas tegenover de BSO helemaal boven in de school. Het is erg leuk om boven te zitten, je moet natuurlijk wel goed uitkijken als je de trap afloopt (glijden is leuker, maar dat mag niet) 

We hebben al erg hard gewerkt in groep 4/5. In groep 4 hebben we de sommen tot 10 al goed geoefend, kennen jullie de verliefde hartjes al? Dat is echt heel handig bij het rekenen, je bent dan veel sneller en hoeft niet op je vingers te tellen. In groep 5 hebben we de deeltafels al geleerd, dat is eigenlijk een omgekeerde tafelsom. Verder lezen we veel; in allerlei soorten boeken, ook in strips en kranten. 

Onze nieuwe taalmethode is erg leuk. Groep 5 leert hoe we enge gedichten kunnen schrijven en groep 4 is zelf opdrachtenkaartjes en spelregels voor een Staalspel aan het maken. Natuurlijk gaan we dat dan ook echt spelen. 

In onze klas vind je nu een hele enge hoek met grafzerken, skeletten en veel spinnen. Het thema van de kinderboekenweek is “verschrikkelijk eng”. We hebben een griezelstrip gemaakt en natuurlijk geluisterd naar griezelverhalen. Als je durft kun je nog een kijkje komen nemen. 

Natuurlijk doen we nog veel meer bij ons in de klas, maar dat moet je zelf maar even komen bekijken of vragen. 

Tot snel bij ons in de klas! 

Groetjes van groep 4/5b.

 

 

 

Groep 5 & 6

 

GROEP 5A 

Hallo, wij zijn 5a een grote maar hele gezellige groep. We zijn goed gestart en we zijn nu nog vooral bezig met elkaar beter te leren kennen en goed en gezellig met elkaar om te gaan. We zijn met geschiedenis begonnen met het thema oerlang geleden...We hebben al veel hierover geleerd en ook al een paar uitstapjes gemaakt. Zo zijn we naar het oertijdmuseum geweest waar we allerlei dinosaurussen en fossielen hebben bekeken. Ook zijn we naar het pre historisch dorp geweest waar we zelfs met een echte hakbijl hout mochten hakken. Wij denken dat dit een heel leuk en leerzaam jaar gaat worden! Een paar kinderen uit onze groep hebben hier ook een stukje over getypt op de computer...

Hallo wij zijn Anne en Kirsten ,wij zitten in groep 5a
Wij houden van gym, rekenen en buiten spelen.
We hebben hele leuke juffen ze heten juf marielle en juf ingrid.
En ze zijn heel lief. Ze helpen je overal mee.
Rekenen ,lezen overal, wat je maar wilt.

Hoi wij zijn Lotte en Noa .
Wij zitten in groep 5a.
Met juf Ingrid Jansen en Marielle van Eerd.
We hebben klasedojo en dat gaat heel goed.
Noa vind rekenen heel moeilijk.
En Lotte vind het makkelijk.
Wij zijn vriendinnen
En vinden het leuk op deze school
En dit was het einde al weer        
Doei mensen

 

 


GROEP 

 


GROEP 6A  

 

  

 

 

 

 

 

 


GROEP 6B

 

 

 

 

Groep 7 & 8

 

GROEP 7A

Verslag voorlezen in Merefelt 

Wij, groepen 7A en 7B, zijn op 12-10-2017 naar het bejaardentehuis Merefelt geweest. Van tevoren kregen we uitleg over de reacties van de mensen en werden we naar een afdeling gebracht. Toen hebben we voorgelezen uit verschillende griezelboeken. Waaronder Gruwelijk Grappige Griezelverhalen, Het Bloedhuis, Lekker Griezelen, het Grote Cornelia Funke Verhalenboek en Rare geluiden. De bejaarden hadden grote smiles op hun gezichten en vonden het heel erg leuk en vooral gezellig! Ook wij vonden het fantastisch om te doen, omdat het heel komisch was. Zo was er bijvoorbeeld een meneer die de hele tijd floot en rare geluiden maakte. Als we meer tijd hadden, zouden we het hele boek wel uit kunnen lezen, maar dat ging helaas niet… 

Tot slot fietsten we weer gezellig naar school. Het was een heel leuke dag geworden. We zouden nog wel een keertje willen komen! 

 

Geschreven door: Nore en Nikki uit 7A

 


GROEP 7B

Voorleesbezoek Merefelt

Op donderdag 12 oktober zijn we gaan voorlezen aan de bewoners van de Merefelt. Het bleef niet bij voorlezen alleen, want we hebben ook her en der een praatje gemaakt en spelletjes met de bewoners  gedaan. Filemon heeft zelfs een kaarttruc uit zijn hoge hoed getoverd en heeft daarna ook nog moppen getapt!

We vonden het heel fijn om iets voor de ouderen te betekenen en de lach die we op de gezichten hebben weten te toveren zullen we nooit vergeten!

 

Groetjes groep 7B

 

 


Groep 8A

Beste lezers: we willen jullie iets laten weten in groep 8A.
Hoe leuk het is in deze klas.
De nieuwe methodes van spelling en taal zijn veel boeiender  dan de oude.
In groep 8A is het veel herhaling dat is fijner voor de cito en de middelbare school.
Onze klas is een fijne groep we kunnen goed met elkaar opschieten.
En de juffen kunnen tegen een grapje dus ze zijn niet zo streng wel fijn dus, ze kunnen ook goed les geven.
Wij hebben ook zin in de musical en het kamp, en daarom is het fijn om in groep 8 te zitten.
We gaan weer want we hebben les groetjes 8A.

 

 

GROEP 8B